خشک کن انجمادی

خشک کن انجمادی

مقدمه خشک کن انجمادی

روش خشک کردن انجمادی از قرن بیستم به منظور نگهداری و افزایش طول عمر ترکیبات دارویی و غذایی مورد توجه بوده و در طی سالیان بعد در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، با وجود کاربرد وسیع و رو به رشد این روش در صنایع دارویی و غذایی در کشور ایران، منبع جامع و کاملی در این خصوص در دسترس نمی ‏باشد.مانعی که بسیاری از پژوهشگران و محققین این حوزه با آن روبرو می‏ شوند، عدم آشنایی آنها با اصول کلی و دستگاهوری این روش می‏ باشد. در همین راستا، نویسندگان این کتاب در شرکت داروسازی نانو فناوران دارویی الوند با تکیه بر دانش و تجربه. در زمینه خشک کردن انجمادی، بر آن شدند تا با بهره‏ گیری از متون علمی معتبر به جمع‏ آوری مجموعه‏ ای کامل در این زمینه اقدام نمایند.

معرفی کتاب خشک کن انجمادی

در نوشتن کتاب خشک کن انجمادی همواره بر حفظ انسجام، یکنواختی و فراگیر بودن. مطالب و همچنین بررسی عمیق مفاهیم کاربردی در حوزه‏ی مربوطه تلاش شده است. در این نسخه، فصل اول مروری است. بر تاریخچه، مفاهیم، تعاریف اولیه. همچنین کاربردهای دستگاه خشک‏ کن انجمادی در صنایع مختلف. سپس اصول کلی فرآیند خشک کردن انجمادی در فصول مجزا تشریح و تبیین شده است.

مراحل خشک شدن اولیه و ثانویه به ترتیب در فصل‏ های سوم و چهارم بررسی و اصول کلی و تاثیر آنها در فرآیند با بهره ‏گیری از معادلات مربوطه توصیف شده است.
فصل ششم تا هشتم کتاب به کاربرد این روش در صنعت داروسازی و پارامترهای مؤثر بر توسعه برنامه خشک کردن انجمادی، مشکلات و چگونگی حل آنها پرداخته است.

در انتها، با توجه به اینکه کمبود واژه‏ های معادل همواره ترجمه متون تخصصی را دشوار می‏ سازد، چنانچه نقایص و لغزشی در این کتاب وجود دارد امید چشم ‏پوشی داشته و نقدهای سازنده‏ی شما را به منظور بهتر شدن پذیرا می  ‏باشیم.

فهرست فصول خشک کن انجمادی

اول؛ مقدمه ‏ای بر خشک ‏کن انجمادی .

دوم؛ اصول مرحله انجماد .

سوم؛ اصول مرحله‏ خشک کردن اولیه .

 چهارم؛ اصول مرحله‏ خشک کردن ثانویه.

پنجم؛ دستگاهوری .

ششم؛توسعه برنامه فریزدرای برای محصولات دارویی .

هفتم؛ انواع شکل ظاهری محصولات لیوفیلیزه دارویی .

هشتم؛ بررسی و حل مشکلات شکل ظاهری محصولات دارویی.

نهم؛ خشک‏ کن انجمادی در صنایع غذایی .

اکبر عباسی مدیر مسئول انتشارات پیک مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *