مقدمه خشک کن انجمادی
روش خشک کردن انجمادی از قرن بیستم به منظور نگهداری و افزایش طول عمر ترکیبات دارویی و غذایی مورد توجه بوده و در طی سالیان بعد در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، با وجود کاربرد وسیع و رو به رشد این روش در صنایع دارویی و غذایی در کشور ایران، منبع جامع و کاملی در این خصوص در دسترس نمی باشد.مانعی که بسیاری از پژوهشگران و محققین این حوزه با آن روبرو می شوند، عدم آشنایی آنها با اصول کلی و دستگاهوری این روش می باشد. در همین راستا، نویسندگان این کتاب در شرکت داروسازی نانو فناوران دارویی الوند با تکیه بر دانش و تجربه. در زمینه خشک کردن انجمادی، بر آن شدند تا با بهره گیری از متون علمی معتبر به جمع آوری مجموعه ای کامل در این زمینه اقدام نمایند.
معرفی کتاب خشک کن انجمادی
در نوشتن کتاب خشک کن انجمادی همواره بر حفظ انسجام، یکنواختی و فراگیر بودن. مطالب و همچنین بررسی عمیق مفاهیم کاربردی در حوزهی مربوطه تلاش شده است. در این نسخه، فصل اول مروری است. بر تاریخچه، مفاهیم، تعاریف اولیه. همچنین کاربردهای دستگاه خشک کن انجمادی در صنایع مختلف. سپس اصول کلی فرآیند خشک کردن انجمادی در فصول مجزا تشریح و تبیین شده است.
مراحل خشک شدن اولیه و ثانویه به ترتیب در فصل های سوم و چهارم بررسی و اصول کلی و تاثیر آنها در فرآیند با بهره گیری از معادلات مربوطه توصیف شده است.
فصل ششم تا هشتم کتاب به کاربرد این روش در صنعت داروسازی و پارامترهای مؤثر بر توسعه برنامه خشک کردن انجمادی، مشکلات و چگونگی حل آنها پرداخته است.
در انتها، با توجه به اینکه کمبود واژه های معادل همواره ترجمه متون تخصصی را دشوار می سازد، چنانچه نقایص و لغزشی در این کتاب وجود دارد امید چشم پوشی داشته و نقدهای سازندهی شما را به منظور بهتر شدن پذیرا می باشیم.
فهرست فصول خشک کن انجمادی
اول؛ مقدمه ای بر خشک کن انجمادی .
دوم؛ اصول مرحله انجماد .
سوم؛ اصول مرحله خشک کردن اولیه .
چهارم؛ اصول مرحله خشک کردن ثانویه.
پنجم؛ دستگاهوری .
ششم؛توسعه برنامه فریزدرای برای محصولات دارویی .
هفتم؛ انواع شکل ظاهری محصولات لیوفیلیزه دارویی .
هشتم؛ بررسی و حل مشکلات شکل ظاهری محصولات دارویی.
نهم؛ خشک کن انجمادی در صنایع غذایی .