چهار قدم تا استقلال مالی

استقلال مالی

چهار قدم تا استقلال مالی

برای دسترسی آسان به مطالب روی لینک‌های زیر کلیک نمایید

چهار قدم تا استقلال مالی – امروزه استقلال مالی کلمه‌ای است که زیاد با آن مواجه می‌شویم و دقیقاً چیزی است که میلیون‌ها نفر به دنبال آن هستند. استقلال مالی دقیقاً چیست؟ آیا می‌توان آن را به دست آورد؟ استقلال مالی رسیدن به وضعیتی است که فرد بدون نیاز به کار کردن، برای تأمین هزینه‌های زندگی، جریان‌های درآمدی موردنیاز را داشته باشد. باید بگویم موضوع بحث من ارتباطی با اینکه چگونه پول به دست بیاوریم یا چگونه ثروتمند شویم، ندارد. بلکه مربوط به یافتن استقلال مالی است که به‌طور شگفت‌آوری می‌تواند به کسب ثروت بینجامد.

اولین گام این است که بدانیم، استقلال مالی هیچ ارتباطی به اینکه شما چقدر پول دارید، ندارد. یک نفر که درآمد خیلی کمی دارد می‌تواند شاد و راضی باشد و شخصی که درآمد بالایی دارد می‌تواند به‌شدت نگران وضعیت مالی خود باشد. استقلال مالی بیشتر به رفتار ما با پول برمی‎گردد و خیلی با مقدار پولی که به دست می‎آوریم، ارتباط ندارد. فکر می‎کنید رفتارهایی که منجر به استقلال مالی می‌شوند، چه هستند؟

– امروز چه فعالیت‌های کوچک اما پایداری را می‌توانیم انجام بدهیم که در مدت‌زمان طولانی منجر به یک نتیجه بزرگ شود؟ (قاعده اثر مرکب) و؛

– از انجام چه کارِ آسان و شدنی که می‌تواند تغییرات اساسی در آینده‌ ما ایجاد کند باید چشم‌پوشی کنیم؟

این‌ها دو سؤالِ بزرگی است که هرروز باید از خود بپرسیم.

در ادامه به شرح مختصری درباره چهار گام برای رسیدن به استقلال مالی می‌پردازم:

۱- دوری کردن از بدهی

بدهی کشنده است؛ قاتل رؤیاها، آرزوها و کسب‌وکار است. بدهی آینده‌ مالی را از بین می‌برد. بر اساس آمار، ایجاد بدهی نقش برجسته‌ای در زندگی‌های نافرجام دارد؛ بنابراین اگر می‌خواهیم موفق باشیم، باید متعهد شویم که از قرض و بدهی دوری می‌کنیم. می‎توانیم ماهیانه ۲۰ میلیون تومان درآمد کسب کنیم اما ۲۵ میلیون تومان خرج کنیم. مهم نیست درآمد ما چقدر بوده است.

۲- پس‌انداز

یکی از اجزای کلیدی تولید ثروتِ بلندمدت، پس‎انداز پول با روشی منظم و طبق یک قاعده است. تفاوت ساده‌ای میان فلسفه ثروتمندان و فقرا وجود دارد و آن فلسفه این است که ثروتمندان پول خود را پس‎انداز (و سرمایه‌گذاری) و بقیه آن را خرج می‌کنند؛ درصورتی‌که فقرا پول خود را خرج و باقی‌مانده آن را پس‎انداز یا سرمایه‌گذاری خواهند کرد. تغییر در شیوه تفکر، به تغییری بزرگ در کسب استقلال مالی منجر می‌شود.

۳- سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری با پس‎انداز متفاوت است. سرمایه‌گذاری یک ریسک محاسبه شده است. ریسکی که احتمال خلق جریان‌های درآمدی لازم برای رسیدن به استقلال مالی را مهیا می‌کند. پس‎انداز و سرمایه‌گذاری به دلایل، اهداف و نتایج متفاوت انجام می‎شوند. با تبدیلِ بخشی از درآمد خود به سرمایه برای سرمایه‎گذاری، فعالانه برای اهداف و استقلال مالی خود کار خواهیم کرد.

۴- بخشش

بخشیدنِ سهمی از منابعِ درآمدی، یکی از اصول مهم در زندگی است؛ این موضوع در ظاهر به نظر عاقلانه نیست اما بخشش کمک می‌کند، استقلال مالی دلخواهی به ارمغان بیاید. بخشش به شکل شگفت‌انگیزی ما را از آنچه هستیم، بزرگ‌تر می‌کند. هرچه بیشتر ببخشیم، زندگی هم متقابلاً برای ما بیشتر بخشش نشان خواهد داد. بخشیدنِ درصدی از منابع درآمدی نه‌تنها به ما کمک می‌کند که ثروت بیشتری داشته باشیم، بلکه موجب می‌شود که از ثروت خود بیشتر لذت ببریم. این بهترین منفعت بخشش است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *