عادت‌هایی علیه استقلال مالی

عادت‌هایی علیه استقلال مالی

عادت‌هایی علیه استقلال مالی

دکتر اکبر عباسی مربی و مشاور توسعه فردی و تعالی سازمانی؛ مدیر مسئول انتشارات پیک مشاور

در مقاله‌ای که در شمارۀ قبل چاپ شد در خصوص استقلال مالی و چهار گام تا استقلال مالی صحبت شد و در این مقاله قصد دارم در این مورد که چه‌کارهایی انجام می‌دهیم و چه عادت‌هایی داریم که مانع رسیدنمان به استقلال مالی می‌شوند.

استقلال مالی را این‌طور تعریف کردیم: رسیدن به وضعیتی که فرد بدون نیاز به کار کردن، برای تأمین هزینه‌های زندگی، جریان‌های درآمدی موردنیاز را داشته باشد.

آیا تابه‌حال از این موضوع متعجب شده‌اید که چرا پولتان تمام شده است؟ یا اینکه ندانید پولتان را کجا خرج کرده‌اید؟ آیا در روزهای آخر ماه از این متعجب می‌شوید که چرا هیچ پولی در حساب بانکی‌تان باقی نمانده است؟ آیا معمولاً به این فکر می‌کنید که حفره‌های نامرئی در زندگی‌تان وجود دارد که باعث می‌شود پولتان کم شود؟ اگر این‌چنین است، در حال خواندن مطلب درستی هستید. به شما خواهم گفت که چرا قادر نیستید با وجود داشتن درآمدی معقول، پولتان را پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کنید.

در ادامه به ۷ عادتی اشاره می‌کنم که می‌توانند درآمدی که به‌سختی به دست آورده‌اید را از بین ببرند.

عادت‌هایی علیه استقلال مالی

افزایش مخارج توأم با افزایش درآمد

ارتقاء استاندارد‌های زندگی موجب می‌شود تا حس پیشرفت و داشتن یک زندگیِ رو به رشد را تجربه کنیم. ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که برای ارتقاء سطح زندگی بایستی هزینه‌های زیادی را متحمل شویم .

در اغلب موارد افزایش مخارج زندگی قبل از افزایش درآمد اتفاق می‌افتد و به‌قول‌معروف قبل از اینکه درآمدی داشته باشیم، آن را پیش‌خور می‌کنیم و این موجب می‌شود که هیچ پولی برای پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری نداشته باشیم.

پس سعی کنید هزینه‌هایتان را در سطح ثابتی نگه‌دارید و به دنبال راه‌هایی برای افزایش سطح درآمدتان باشید.

زندگی در زمان حال؛ بدون توجه کردن به آینده

از لحظه‌هایمان لذت ببریم و رعایت این توصیه موجب می‌شود شادمانه زندگی کنیم. آنچه در عمل اتفاق می‌افتد این است که مردم معمولا بر نیاز‌های زمان حالشان تمرکز و از نیاز‌های آینده‌شان چشم‌پوشی می‌کنند. چراکه معمولاً برای مردم دشوار است از عهده یک مشکل برآیند؛ آن‌ها معمولاً چشم‌پوشی کردن را انتخاب می‌کنند و این، نسخه تضمینی فاجعه است.

 

هنگام انتخاب و تصمیم‌گیری داشتن نگاه به آینده موجب می‌شود اثر انتخاب‌ها و تصمیمات خود را در آینده نزدیک و دور بررسی و حتی پیش‌بینی کنیم.

 

برای پس‌انداز کردن هنوز وقت هست

در دوران جوانی سرگرمی جذاب‌تر از کارِ جدی است و رفته‌رفته این باور در فرد شکل می‌گیرد که هنوز جوان است، باید از زندگی لذت ببرد و برای پس‌انداز کردن وقت زیادی دارد؛ این تصورِ اشتباهی است! هیچ‌وقت برای آنکه بخشی از درآمد‌تان را پس‌انداز کنید دیر نیست. مهم نیست درآمد‌تان چقدر است؛ همیشه باید بخشی از آن را پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کنید.

از همین امروز و قبل از خرج کردن، پولتان را پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کنید تا بتوانید هزینه‌هایتان را به‌صورت حرفه‌ای مدیریت کنید.

اطلاعات دخل‌وخرج خود را ندارید

همه ما فکر می‌کنیم که می‌دانیم پولمان از کجا می‌آید و به کجا می‌رود. متأسفانه این برای همه ما درست نیست. ممکن است از هزینه‌های اصلی‌مان خبر داشته باشیم اما معمولاً هزینه‌های کوچکِ زیادی داریم که بیشتر از هزینه‌های بزرگ باعث تمام شدن پولمان می‌شوند.

بهترین راه‌حلِ تسلط بر هر حوزه‌ای، ثبت اطلاعات آن حوزه است و در خصوص مخارج توصیه می‌کنم در یک دفترچه یادداشت، میزان درآمد و خرج‌هایتان را ـ چه کوچک و چه بزرگ ـ ثبت کنید. با این روش قادر خواهید بود وضعیت مالی خود را بهتر کنترل کنید.

نداشتن بودجه یا اختصاص دادن بودجه ضعیف

شما ممکن است همه‌چیز را ثبت کنید. اما ممکن است نقطه شروع را فراموش کرده باشید؛ بودجه! داشتن یک بودجه واقعی که به‌خوبی هم ثبت شود، می‌تواند پایه تمام موفقیت‌های مالی و برنامه‌ریزی‌های آینده‌تان باشد.بودجه‌ای تعیین کنید و به آن متعهد باشید. این اقدام تفاوت بزرگی در نگرش شما نسبت به پول ایجاد خواهد کرد. در نبود بودجه و یا اختصاص دادن بودجه ضعیف، خیلی آسان از مسیر خارج شده و دست به هزینه‌های غیرضروری خواهید زد.

مشخص نبودن خواسته‌ها، نیاز‌ها و امور مالی‌تان!

برای آن‌که پولتان را پس‌انداز کنید، مهم‌ترین قدم این است که به‌صورت دقیق بدانید چه چیز‌هایی را باید و چه چیز‌هایی را نباید داشته باشید. باید اهداف مالی‌تان را مشخص و اولویت‌بندی کنید. اگر پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری برای شما یک اولویت است، باید بعضی از تفریحات کنونی‌تان را قربانی کنید، صرف‌نظر از اینکه دوست دارید این کار را انجام دهید یا خیر.

در خصوص اهدافتان دقیق و روشن باشید، آن‌ها را بنویسید و در مقاطع مشخص مرور کنید؛ همیشه در مسیر باقی بمانید.

ارتقا دادن مدام لوازم الکترونیکی

هیچ انتهایی برای این کار وجود ندارد. درحالی‌که خرید لوازم الکترونیکی موردنیازتان هیچ اشکالی ندارد. خریدن آن دسته از این لوازم که به آن‌ها نیاز ندارید تنها به این دلیل که مدل جدید آن به‌تازگی وارد بازار شده است. می‌تواند آسیب‌های جدی به وضعیت مالی شما وارد کند.

همین امروز مسئولیت زندگی‌تان را به دست بگیرید. کارهایی را انجام دهید که همین الآن باید انجام شوند. شما قادر به انجام آن‌ها هستید. به خودتان یک لطف بکنید و سفر استقلال مالی را همین امروز آغاز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *